time rumah c pijul 2007

demo (recording pkai hp ja =))

video

Intension in 2009 and the future

Assalamualaikum everybody..... we have a good news for you guys...there will be new player in our band... kami ne tecari2 2nd keybordist untuk memeriahkan lagi lagu kami... we should say kwn kmi ani talented and very hard working person and untuk memantapkan lagi mainan music kami la...=D

dan kami persembahan our new keyboardist / guitarist....=D md sarifuddin...

Back to old story, ia ani kwn c muiz masa skulah ugama and luckily rupanya kwn rapat c tasir sma c pijul msa SMJA. and again kwn kraja c muiz...btamu semula bhhh....kira cool lh...ada bh jodoh atu...hahahaha...plus ia ani minat muzik&main keyboard...yg siuknya kami ani sekepala...


Instrument kami di waktu jaming, di kala lepak, membuat lagu dan sebagainya

aksi sampingan

video

event arah org kawin

video

band yang kami suka

c muiz minat elis, after forever, cradle of filth, joey jordison, fly leaf, wings, search, cruachan, agnes monica, ceta2 korea, eminem, etc.
ani c ali minat blink 182 tu dari dulu.. sama sum 41, american hifi, plain wts, a day to remember, mayday parade, forever the sickest kids, escape the fate, dato sharifah aini, angelina jolie, n bnyk lagilah p paling ya minat Intension nya.

band yg c tasir minat....ada lagi mcm nightwish, within temptation, enya, christina aquilera, apocalyptica, linkin park, celine dion, epica, etc.

life in 2009

perkembangan kami masani.. cmuiz masani bekeraja since kami dmd.. c wadud masani attachment ya udah di TelBru.. n c pjul, c tasir c ali skulah masih di UBD..

hobby kami dmasa lapang c muiz ofcozla main drum.., c tasir menkeybord kan jadi mcm doug jones ya atupun mun lurus jua nama pianist atu.. c pjul hobbynya main mengebass ya sma mengelead gtar ya jua n ke gym.. c ali hobbynya mengkupi smbil main gtar sma tidur.. lastly c wadud mendrift tu.. hahaha

kata org nya air di cincang takkan putusnya.. nya orglah.. :)

jdinya kami mun jaming inda tym mlm nunggu cutitah ganya tu p liatlah jua mun nda tahan mlm skulah jaming tah jua tu..

pasal lagu yng kami buat atu.. yng terbaru 2 buah sudah siaplah.. Nurul Ili Qahirah sama Sangat-sangat.. InsyaAllah inda tahun dapan ujung tahun tym cuti recording lagu baru lagi.. ;)

Gambar2 Intension di md =)







gambar2 c pjul, c ali, c tasir, c muiz n c wadud di waktu zaman MD 04/05. wink~ (*_*)

Part 3 and the future...

Dah malar jamming lagu2 band2 lain, kami pun planning buat lagu sendiri which is c muiz yg 1st membuat lagu 'setia menanti'...kami pun sama2 mencari chord & melody, lyric cmuiz lah. sudah setaun menyiapkn lagu ani bru th kami recording hasil dari motivasi cmuiz yang membuat 1st move kan membuat lagu sma kan recording kira naik step lah leh cmuiz...(batah jua nyanta eh....awu bnr~...). thanks to syarif d' hask @ attune studio..=D.. hasilnya masuk jua radio Alhamdulillah syukur..

Yg coolnya, kami ani inda pulng sama music yang kami suka.. mcm ctasir suka ala ala soft gothic lah.. cmuiz kurng labih mcm cpjul music yng durng minat kira ala ala metal, rock classic, hard rock sma instrumental.. cwadud kira mcm-mcm la minat nya janji nyaman didgr.. c ali musicnya yang kelabit sikit mcm emo, punk, alternative, yng acoustic gtar atu kdg2 indon lah jua..
sudah di combinekan jadi tia music yang kami buatkan lagu atu..

kira ilham membuat lagu atu awal-awal pikir mcm sanang pulang sekalinya payah.. tepaksa sorng2 membgi idea lapas atu d combine kan idea atu menjadi bersatu padu..

to make it short, lpas 1st recording a2 (siuk jua lah ah tp ngalih ..)aktif tia kami membuat lagu sendiri kira mcm hobby di masa lapang masani membuat lagu n musik...so far 10 buah lagu sudah kami compose p baru 4 yg siap recording...=)

1. Setia menanti
2. Suatu Yang Indah
3. Si Nurul ili Qahirah
4. Sangat-sangat

ps : yang banarnya (3) tajuk lagunya Nurul ili Qahirah plang gnya 2...p since kami suka 'S' dapan tajuk lagu yth kami eksen2 tambah 'Si' a2...hahahahah

To be continued....tq =)

Part 2

Selepas c leizlan nada di md, nada tia ada g jamming ani...back to square one tia kami lepak2 biasa. geng2 yg selalu lepak msa p.s mcm c achoy, c adek, c pijul, c tasir, c muiz, c wadud, c ali, c fad and ramai lgi... cmuiz kraja dah ya time ani.. yng lain masih lagi pen'jamming' sepenuh masa.

Lpas a2, jamming aktive smula coz kami kdg2 jamming di kdai sma di rumah c fad. Sehinggalah pada tahun 2006 lpas abis md, dengan bangganya kami memberanikan diri performed 'jack ass' live band di auditorium md. (nasib baik nda kedapatan oleh cigu...hahahaha) yng dtg inda pulang bnyk sal inda ramai tau mun kami gtau krg dtg cgu, security, principal, maci kantin dan sebagainya. masatu batah jua kami plan kan membuatkannya inda kedepatan lah pasal masatu exam june a's..

lapas atu balik tia smula jaming drumah ganya kami rah org kawin, rh bday, rh bbq dan sebagainya ani legai lah.. hahahaha..

Back to old story : Part 1 (MD)

Back to old story when we 1st met @ md intake 04/05. We're all from different classes tpi time p.s apalagi lepaklah,blum plang rapat banar..Since kami selalu lepak plus kami sama2 minat dalam muzik, kami pun mencuba jamming. yang calinya kami semua ani main gitar ahahaha. Cerita kami ada ada part by part ni..

Mula2 kami ani jamming saja2 cwadud main drum, c lezlan main lead gitar p ia masa lower 6 dpt kolej ugama (KUPUSB) n msani ia jdi guru ugama. Cpijul main bass gitar n c ali main rythm gitar n ctasir main gtar jua pnya menyanyi semualah kirakan vocalist kami semua vocalist lah. c muiz masatu alum lagi berapa biasa.. tym atu kami jaming d kadai masih sal alum ada barang yang ada gtar acoustic ganya manada dpt jaming mana cool tu.. :) mahal jaming dkadai atu elaun 45 ganya mana kan membali minyak apa maggi, kupi, buku.. :), jaming dkadai lagi 15 sejam baik membali mee seringgitt~~, tp since jaming cool why not..

kira MD ani kenangan kami lah mun nada MD nada kami jumpa.. Mall pun masih penting jua bnrnya sal tym kami meliat senjakala launching durng punya album ada tia cita-cita kami kan menjaming atu.. sekali esuknya main lagu senjakala tia kami darkness fall ah.. awu..

tym d MD apa main gtar kami kira gtar atu jadi kami punya brg skulah lah sudah tym lunch main gtar di blakang MD.. flat lah tu.. tinggi jua markah kami exam sal music ani awuu.. =D berkat revision apa ah.. yang penting tym d md kami ani pemalu lah tapuk2lah selalunya( lepak dapan library :D) .. kami ani suka ke library lah kira nya org inda membuang masa tym free bah.. nya org masa atu emas.. di library atu ah kami ada plng jua revise apa mcm main dam, chess, tidur dan sebagainya..

berbalik kepada musik..

to be continued~

Portrait of His Majesty

acrylic colour

Raya 2006

Memory 2008